3 gode råd til at få succes med dit minidrivhus

Et drivhus behøver ikke nødvendigvis at optage meget plads. Du kan eksempelvis købe et minidrivhus, som kræver minimal plads og derfor egner sig perfekt til den lille have eller et gårdmiljø. Her finder du en række gode råd til, hvordan du placerer dit minidrivhus korrekt, samt hvordan du sikrer, at de planter, som du planter i drivhuset, har optimale vækstbetingelser.

Placer dit minidrivhus på det rigtige sted

Når du skal vælge et sted, hvor du kan placere dit minidrivhus, er det vigtigt at tage højde for lysforholdene. Hvis dit drivhus er placeret på et sted, hvor det ikke får nok sollys, får dine planter svært ved at trives og vokse sig store. Det er derfor vigtigt, at du vælger den helt rigtige placering til dit minidrivhus, hvis du vil sikre optimale vækstbetingelser.

Herudover kan det være en god idé at placere dit minidrivhus på en stabil og jævn overflade, Hvis dit drivhus er placeret på et ujævnt underlag, kan det føre til ujævn fordampning, som resulterer i et miljø, der ikke er velegnet til planterne. Det er derfor afgørende, at du bruger tid på at finde den helt rigtige placering.

Pas på temperaturen og fugtigheden

Du bør sørge for at holde temperaturen i dit drivhus mellem 18 og 27 grader. Det er den ideelle temperatur til de fleste planter, men nogle planter kræver højere temperaturer. Tomater trives eksempelvis bedst ved højere temperaturer, mens salat og andre grøntsager kan klare sig fint ved lavere temperaturer.

Fugtigheden i dit drivhus er også afgørende for planternes trivsel. For høj fugtighed kan føre til skimmelsvamp, mens for lav fugtighed kan føre til tørre planter, så rødderne udtørrer – og det ødelægger i sidste ende planterne. Det er en god idé at overvåge fugtigheden i dit drivhus ved hjælp af et hygrometer.

Sørg for at pleje dine planter

Planter passer ikke bare sig selv, og det er vigtigt, at du sørger for at vande dem regelmæssigt, ligesom du skal sikre, at de får den rigtige mængde vand. Over- eller undervanding kan føre til skader på dine planter. Her kan det være en god idé at købe en forstøver, som du kan bruge til at vande planterne med.

Du bør også give jorden gødning, så planterne får de rigtige næringsstoffer fra jorden. Du kan bruge organisk eller kemisk gødning, men sørg for at læse op på, hvilken type gødning eller næring de enkelte planter skal have. Hvis du dyrker grøntsager eller andre spiselige planter, bør du bruge organisk gødning.